ALHAMDULILLAH saya sangat bernasib baik dalam kehidupan saya menerima pelbagai cabara mengalami kesukaran saya sudah pun atasi dan saya tahu ramai perlu beri bantuan seperti apa yang saya lihat di dunia setiap hari. Saya boleh dapat membayangkan betapa sukarnya kehidupan mereka dan apakah mereka suka kedaan yang begini? sudah tentu tidak - dan saya fikir ia adalah memalukan bahawa seperti di negara yang hebat ini masih ada yang terpinggir di antara kita, dan semua perlu ada rasa malu itu.


Dengan keinginan itu dalam hati saya, saya bangkit untuk berjuang. Kita semua ingin membuat perbezaan di dunia dan di negara ini dan kita percaya bahawa dengan memberi tumpuan kepada komuniti, kita akan membuat kesan yang paling besar. Dunia terdiri daripada hubungan sosial penting dan kita mempunyai hubungan yang sangat rapat dan jikakita melihat mereka secara positif, kita bersama akan bayar penghargaan itu dalam bentuk yang sangat besar - dalam cinta, kesejahteraan, keamanan, keharmonian  dan Negara Malaysia ini akan jadi yang lebih baik.


Sekolah Pertama Saya Adalah SRK NO.2 Jalan Oya Sibu Sarawak Dan Perlajaran Saya Berakhir Di SPS & College JOWAR Yang Terletak Di Daerah Buner Negeri KhyberPuhk‐ toonkhwa Pakistan. Sekarang Saya jadi penduduk Tetap Di kawasan Kuantan Bersama-sama keluarga saya Yang Tersayang. Saya sudah Berkerja Dalam Pelbagai Bidang antaranya adalah sebagai Pembantu Dapur, Berniaga,kerja sebagai Kutip Duit Dari mesin Lot Tempat Letak Kereta dan Lain-Lain; Saya Suka Berkerja Dalam Pelbagai Bidang Kerana Kehidupan Ini Penuh Dengan Cabaran Yang Kita Perlu Atasi.

Bila saya tidak Berkerja, Luangkan masa Bersukan Kriket Dan Bermain Mobile Game. Kadang-kadang Kita Selalu Menghadapi Masalah Dengan Cuaca dan Saya Akan Cuba Berlajar Dan Memasak Resepi Baru dan Juga Saya Akan Layari atau Mencari Info Terkini Yang Berkaitan Dengan Keadaan Semasa, Sebagai Manusia Biasa dan juga melakukan pelbagai kesilapan Diri Ini Biasa dan juga melakukan pelbagai kesilapan Diri Ini Tidak Akan Lupa Untuk Memikirkan Masa Yang Akan Datang.Kerana Sebelum Kita Hadapi Cabaran Kita sudah Bersedia Sebelum Terlambat

Jawid Iqbal Anwar

Kita perlu membaiki kehidupan masyarakat yang memerlukan kerjasama kita!!

Saya Suka Minum Jus Buah-Buahan dan Milo Bercampur Dengan Nescafe Dan Teh Susu Dimasak Dengan Susu Segar. Saya Juga Suka Membantu Orang Bila Ada yang Memerlukan,Dan Sentiasa Membaca Buku Ataupun Comic,Kegemaran Warna Saya Adalah Putih (Aman) Hitam(Cabaran) Merah(Berani) Dan Hijau(Agama) , Dan Saya Juga Suka Menonton Tv Series Yang Jenis Fantasi Atau Action Dan Sci fi. Saya Suka Melancong Sebab Kita Boleh Perlajari Sesuatu Dari Kaum Lain Atau Dari Negara Orang Ia SekaliGus Boleh Bukan Minda Kita Untuk Meneruskan Melawan Cabaran Yang Kita Hadapi